به گزارش قدس آنلاین به نقل از مهر، اگرچه با برطرف شدن تحریم های ایران که در ژانویه سال ۲۰۱۶ میلادی اتفاق افتاد و به دنبال آن بسیاری از هیئت های اروپایی به تهران سفر کردند اما این رفت و آمدهای تجاری در بسیاری از موارد نتیجه ای را به همراه نداشته است.به نوشته این روزنامه ، با وجود آنکه تحریم ها از جمهوری اسلامی ایران تحت پیمان توافق هسته ای برداشته شد اما جریمه های جدیدی به بهانه های مختلفی از جمله برنامه دفاعی موشکی علیه ایران وضع شده است.
این روزنامه عربی در تحلیل خود نوشت: سرمایه گذاران اروپایی باید بیشتر پروژهای خود را به دلیل وضع تحریم علیه ایران و نیز قرار گرفتن این کشور در لیست سیاه اوفک (سازمان کنترل بر دارایی های خارجی ایالات متحده) آمریکا فراموش کنند که بدیهی است با شروع برخی از تحریم ها، پروژه شرکت های اروپایی نافرجام بماند.
همچنین یکی از بانک های فرانسوی در مصاحبه ای با این روزنامه اعلام کرد که برخی از عملیات های بانکی خود با ایران را به دلیل ترس از جریمه شدن از سوی آمریکا کنار گذاشته است؛ این در حالی است که پیش از این بانک های «بی ان پی پاریباس»، «کردیت اگریکول» و «سوشیئت جنراله» ۱۵ میلیارد دلار جریمه شده اند.
در همین حال یکی از بانکدارهای آلمانی گفت: بیشتر دیدارهای تجاری هیئت های آلمانی، فرانسوی و سوئیسی از تهران بی نتیجه بوده است و همچنان نگرانی جدی در میان بانک های بزرگ غربی وجود دارد و نمی خواهند ریسک کنند.
همچنین این روزنامه نوشت: برخی از اعضای هیئت مدیره بانک های اروپایی شوکه شده اند چرا که این احتمال وجود دارد که آمریکا برای جریمه کردن آنها، از سفرشان به این کشور جلوگیری کند.
در واقع این جریمه در پی قانون منع ورود مهاجران از ایران و ۶ کشور دیگر مسلمان به داخل خاک آمریکا شکل گرفته است.
بر همین اساس، مقامات ایرانی بارها نسبت به عدم تعهد آمریکا به توافقات برجام اعتراض کرده اند و اروپایی ها هم این مسئله را می پذیرند اما عمدتا یک بازی دوگانه را در پیش گرفته اند و از تعهد خود نسبت به تجارت جدی با جمهوری اسلامی ایران سر باز می زنند.
نظر شما